Om Flaska

 

Historien om Flaska börjar i en liten by i Slovenien. Där Maks Vrečko sökte efter sätt att förbättra jordgubbsskörden. Han snubblade över information om strukturerat vatten, och idéen till Flaska var snart född


Maks första skörd, år 1993.

Allt liv vill ha friskt vatten

Efter 10 år som jordgubbsodlare började Maks tröttna på förlorade skördar, och han ville definitivt inte använda några besprutningsmedel för sina odlingar. När han upptäckte vilken otrolig skillnad det gjorde att vattna odlingarna med strukturerat vatten började resan mot Flaska ta form. Några år senare grundades företaget Flaska efter rigoröst testande av glas för att finna en glasblandning som gick att programmera och därmed "ladda" med frekvenser som strukturerar den vätska som kommer i kontakt med glaset.

 

Flaska är ett återanvändbart glas som strukturerar ditt vatten och återför vitaliteten i vattnet.

Kvaliteten och mängden förbrukat vatten påverkar vår hälsa direkt. Vatten är trots allt en av de viktigaste ingredienserna i vår kropp, eftersom den representerar så mycket som 55-65% kroppsmassa och mer än 80% av våra hjärnans massa. Det spelar en viktig roll i kroppstemperaturreglering, det levererar celler med näringsämnen och syre via blodet, det spolas ut avfall. Det är också närvarande i tarmarna och utgör synoviala och andra kroppsvätskor samtidigt som de skyddar organen och bindväven. Enligt de senaste rekommendationerna från EFSA bör en vuxen kvinna konsumera två liter vatten och en vuxen man som är lika stor som två och en halv liter per dag. Tyvärr uppnås detta ofta inte på grund av att det är för upptagen och som ofta leder till kronisk uttorkning och ökad risk för sjukdom. Juicer, te, öl etc. kan inte ersätta vatten. Kroppen måste först bryta ner dessa drycker för att erhålla användbart vatten.

Glas är det lämpligaste materialet för att lagra vatten (liksom andra drycker, livsmedel, kosmetika etc.) eftersom det inte kommer att läcka ut några giftiga eller oönskade ämnen. Under specifika förhållanden läcker olika typer av plast ämnen som antimon eller bisfenoler i vattnet. Gör dricksvatten en vana. Ta alltid med dig din flaska och kom ihåg att dricka vatten med jämna mellanrum. En liten ansträngning kommer att gå långt för din hälsa. Flaskan är gjord av robust glas och är täckt av en skyddshylsa som skyddar den från stötar. Det är därför som Flaska kommer att följa med dig på språng!

 

Regelbundet intag av vatten

Den tillräckliga förbrukningen av vatten kommer utan tvivel att påverka positivt minst sex hälsofrågor: Dricksvatten hjälper till att upprätthålla balansen i kroppsvätskor - Vatten utgör huvuddelen av vår kroppsmassa och upprätthåller många viktiga funktioner. Hjärnan signalerar till njurarna, enligt innehållet i vatten i kroppen, hur mycket vatten att utsöndra och hur mycket att lagra. När "nivån" av kroppsvätskor blir låg, sparkar törst in. Det är den sista påminnelsen om att vattennivån ska fyllas på. Alkohol stör kommunikationen mellan hjärnan och njurarna och är ansvarig för överdriven eliminering av vatten vilket leder till uttorkning. Vatten hjälper till att kontrollera kaloriintaget - Även om vatten inte påverkar kroppsvikten mystiskt, hjälper den speciellt i betydelsen att ersätta kalorier som annars skulle konsumeras genom andra drycker. Vatten i kombination med livsmedel som också innehåller mycket vatten hjälper till att väsentligt begränsa ditt dagliga kaloriförbrukning. Volymen av mat med högt vatteninnehåll är vanligtvis större (psykologisk effekt) och maten kräver sig vanligtvis mer tuggning och absorberas långsammare, vilket gör att du känner dig snabbare. Sådana livsmedel inkluderar frukt, grönsaker, soppor och grytor, gröt etc. Vatten stimulerar musklerna - celler drar ihop sig när det inte levereras med mycket vatten. Detta leder till muskeltrötthet och minskad fysisk förmåga. American College of Sports Medicine har publicerat riktlinjer för vattenkonsumtion, som rekommenderar att även en timme före en aktiv verksamhet bör en liter vatten konsumeras och intaget av vatten bör ske regelbundet under såväl som efter aktiviteten.

Vattnet kommer att göra din hud friskare - Huden innehåller mycket vatten som fungerar som en barriär som förhindrar överdriven förlust av vätskor. När den dehydrerats är huden torr och skrynklig, men när den är tillräckligt fuktig kommer din hud att lystra och kännas tät. Notera dock att, dessvärre, kommer inte vatten att göra linjer och rynkor försvinner. Vattenfördelar med njurfunktion - Kroppsvätskor transporterar materia till och från cellerna. Bland annat är de ansvariga för att rensa ut olika toxiner som vanligtvis löses i vatten och utsöndras via njurarna i form av urin. Otillräckliga kroppsvattennivåer kommer att göra denna process betydligt svårare. När mycket vatten förbrukas kommer urinen att vara ljus och nästan luktfri. I händelse av otillräckligt vattenintag kommer det emellertid att vara koncentrerat, mörkare och snabbare. Kroniskt dehydrerade individer är också mer utsatta till större del av njurstenar. Vatten gör din matsmältning smidigt - Tillräcklig hydrering hjälper till att din matsmältning fungerar ordentligt. När inte tillräckligt med vatten konsumeras, extraheras det från avföring genom tjocktarmen, vilket leder till förstoppning. Tillräckliga mängder vatten och fiber är den perfekta kombinationen - vatten transporterar fibern genom tarmarna vilket ger en följsam effekt.

 

Vatten är otroligt viktigt för kognitiv utveckling

Vatten är viktigt för vår hälsa. Det spelar en viktig roll för att jämna ut kroppstemperaturen, det ger näring och syre till cellerna, spolar bort de "värdelösa grejerna", och skyddar såväl organen som vävnaderna. Vatten är en del av praktiskt taget alla fysiska processer i våra kroppar. Vad sägs om vår mentala hälsa? Vilken roll spelar vatten i våra hjärnans funktioner och därmed våra mentala processer? Har det ett inflytande på skolbarns framgång? "Vatten är viktigt för en hälsosam hjärna", skriver Dr Philippa Norman i sin artikel om friska hjärnor. ''Placera två nävar tillsammans, med dina inre handleder vidrörande. Din hjärna handlar om denna storlek och form. I motsats till de gummiaktiga rosa modellerna som vi har sett är hjärnan otroligt mjuk, bestående främst av fett och vatten. Den är gråaktig och puddingliknande - som består av 100 miljarder hjärnceller - kallas neuroner, som driver vårt tänkande, lärande, känsla och tillstånd av att vara. Neuroner behöver bra fetter, protein, komplexa kolhydrater, mikronäringsämnen - vitaminer, mineraler och fytonäringsämnen - och vatten. Dessa näringsämnen används för att driva neuronernas inlärningsfunktioner. '' Mentala processer är faktiskt kemiska processer i vår hjärna. Alla våra handlingar, tankar, talat ord (alltså allt vi gör) utlöses av olika kemiska föreningar (neurotransmittorer) som bär information till vissa neuroner. För en snabb och kvalitetsöverföring av neurotransmittorer bland neuronerna genom synapser är membrans muskelton en avgörande faktor. Det är här vatten går in, eftersom tillräcklig hydratisering är det viktigaste villkoret för underhåll av muskeltoner. Vi kan säga att kvalitetsmat (för skapande av neurotransmittorer) och vatten (för deras transport) är avgörande för goda och effektiva mentala processer.

Forskning har visat att vi redan har förlorat 2% vatten i kroppen när vi känner oss törstiga och kognitiv effektivitet har då minskat med 10%! Bredvid dess direkta effekt har uttorkning också indirekta effekter - en dehydrerad person är trött och omotiverad. Tänk bara på din effektivitet en varm sommardag. Detta villkor sänker dessutom effektiviteten i våra mentala processer. Denna artikel från Telegraphs webbsida skriver om liknande resultat: "Forskare vid Psychiatric institute i London och MRC Cognition and Brain Sciences Unit i Cambridge har funnit att hjärnan arbetar mindre effektivt när den är dehydrerad, vilket gör uppgifter som problemlösning mycket svårare. Forskarna genomförde hjärnskanningar på tio tonåringar som ombads att utföra 90 minuters träning för att inducera måttlig dehydrering innan de gavs en serie problemlösning och reaktionstesttest. Även om barnen förlorade bara 1,1% av sin kroppsvikt genom uttorkning under uppgifterna visade studien att deras hjärnor var tvungna att arbeta hårdare för att utföra samma uppgift som när de var hydrerade. Barnens förmåga att utföra uppgifterna förändrades inte, men funktionella magnetiska resonansbildningsskanningar avslöjade ökad nervinsats i viktiga delar av deras hjärnor, såsom den centrala frontalgyrusen och den underlägsna parietalloben - viktiga områden för problemlösning och lärande.

 

Glas är återanvändbart

Glas kommer sakteligen tillbaka i våra dagliga liv. Återigen har vi blivit medvetna om dess fördelar för hälsa och miljö. Glas läcker inte några skadliga ämnen eller luktar eller avger odör i våra drycker eller mat. Därför brukar kosmetika, vin, olja, kosttillskott och medicinbehållare vanligen vara av glas. Ur hållbarhetssynpunkt är glas det självklara valet på grund av sin höga återvinningsgrad, eftersom den återanvänds för att tillverka produkter med samma kvalitet.
Glaset i Flaska är robust glas, vilket är mycket motståndskraftigt mot fall och slag och kommer att leva genom de flesta vardagliga olyckor. Flaskorna tillverkas i en glasfabrik i Florens, Italien. Den attraktiva italienska designen har ytterligare förbättrats med högt brytmotstånd. Detta kommer att se till att du aktivt kommer att använda Flaska under en lång tid framöver. Skyddsfodralen som tillverkas av en mängd olika material garanterar att din flaska tål dagliga olyckor, vilket gör det till din kompis överallt du går. Vi tycker att glas som det mest logiska materialet för vattenflaskor - det riskerar inte din hälsa, hjälper till att skydda miljön och gör att du kan leva en aktiv livsstil. Det är därför Flaska är gjort av glas!

Flaska glasvattenflaska är en mycket resistent återanvändbar vattenflaska. Det överlever lätt de flesta av sina dagliga utmaningar! Vi har medvetet bestämt oss för att använda ett material som ger många fördelar för hälsa och miljö i jämförelse med annat materialglas. Glaset har dock en nackdel - vid höga fall eller hårda stötar kan det spricka eller till och med gå sönder. Då en aktiv livsstil kräver en slagbeständig flaska har Flaska gjorts av robust glas. På så vis kan den i kombination med skyddsfodralet stå emot nästan varje "normal"-olycka. Om man är extra orolig är skyddsfodralen i neopren de lämpligaste eftersom de ger bästa skydd vid fall.
Flaska är verkligen flaskan för en aktiv livsstil. * Obs! Flaskan är inte oförstörbar. Den står dock emot hård hantering.
För vår miljö. Låt oss dricka kranvatten! I områden där dricksvatten av hög kvalitet är tillgänglig, är det en onödig överbelastning på miljön att köpa buteljerat vatten. Vatten säljs vanligtvis i plast PET-flaskor. Den relativt låga återvinningsnivån för detta material till material av lägre kvalitet underbygger vidare detta uttalande. Vi bör konsumera kvalitet och lämpligt filtrerat kranvatten, varhelst det är tillgängligt, och bidra till att minimera föroreningar.
Fakta: Under 2010 förbrukade den genomsnittlige EU-medborgaren så mycket som 103,3 liter vatten på flaska, den genomsnittliga slovenske medborgaren 53,7 liter och den genomsnittliga tyske medborgaren 166,2 liter. Den största mängden flaskvatten i EU konsumeras av italienarna - 182,2 l. (Http://www.voda.si/dokumenti/poraba2010.pdf). Det kan göra enorm skillnad för både miljö och hälsa att gå från flaskvatten till kranvatten. Det man behöver göra är att investera i ett filter, om vattenkvaliteten inte är tillräckligt hög, därefter skaffar man sig en Flaska, som följeslagare och vattenbärare för många hälsosamma år framöver.